BUN VENIT!!!

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM) va organiza vineri 3 martie 2023, în regim on-line, începând cu ora 9:00, workshopul intitulat “Rezultate obținute în cadrul subcontractelor de tip D”.

Evenimentul are ca obiectiv prezentarea principalelor rezultate obținute de membrii echipei de implementare ai INCDFM și următoarele IMM-uri partenere: S.C. Bioelectronic PRO-Vitam S.R.L., Centru IT pentru Știință și Tehnologie, S.C. Intelectro Iași S.R.L., S.C. Apel Laser S.R.L. și S.C. All Green S.R.L. în cadrul proiectului cu titlul „Analize fizico-chimice, materiale nanostructurate și dispozitive pentru aplicații în domeniul farmaceutic și medical din România” (cererea de finanțare nr. 58/05.09.2016 (ID P-40-345)), finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 1- Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor, acțiunea 123, proiect de tip Parteneriate pentru transfer de cunoștințe.

Principalele aspecte prezentate în cadrul acestui workshop vor fi:

i) fotodegradarea acetaminofenolului în prezența compozitelor bazate pe TiO2 și oxid de grafenă redus;

ii)  sinteza și proprietățile optice ale compozitelor de oxid de zinc și nanocoarne de carbon și aplicațiile acestora la fotodegradarea nifedipinei;

iii) obținerea prin procesul de electrofilare a nanofibrelor de amestec chitosan-oxid de polietilenă;

iv)  funcționalizarea derivaților grafenici cu polimeri conductori cu aplicații în detecția acidului uric;

v)  proprietățile optice și structurale ale compozitelor pe bază de poliuretan și nanofire de TiO2;

vi) materiale compozite pentru catetere ventriculare pe bază de poliuretani și TiO2;

vii)  noi evidențe optice privind fotodegradarea ampicilinei;

viii) noi dovezi privind procesul de fotodegradare a pantoprazolului și rolul excipienților;

ix) aparat de măsurare a concentrației de amoxicilină în soluții apoase;

x) sinteza, proprietățile optice și electrozi utilizați în evaluarea concentrației de curcumină.

Workshopul va oferi posibilitatea prezentării progresului realizat în implementarea acestui proiect în ceea ce privesc analize fizico-chimice, materiale nanostructurate și dispozitive pentru aplicații în domeniul farmaceutic și medical din România.