Lansarea oficiala a proiectului RoNaQCI

În data de 28 martie 2023 Universitatea POLITEHNICA din București a organizat conferința oficială de lansare a proiectului RoNaQCI (Romanian National Quantum Communication Infrastructure) care va dezvolta în țara noastră o infrastructură de comunicații cuantice. 

Proiectul a fost adjudecat de un consorțiu de 30 de parteneri, printre care și INCDFM, condus de către Universitatea POLITEHNICA din București, în cadrul programului Digital Europe Programme (DIGITAL) apelul EU Secure Quantum Communication Infrastructure (DIGITAL-2021-QCI-01) – Deploying advanced national QCI systems and networks. Proiectul are un buget de 20 mil. Euro, din care 10 mil. Euro de la Comunitatea Europeana si 10 mil. Euro de la Guvernul României.

Conferința de lansare a RoNaQCI, în cadrul căreia au fost prezentate și alte proiecte legate de tehnologii cuantice derulate sau aflate în derulare în Romania, a fost urmată în data de 29 martie 2023 de primul workshop organizat în cadrul proiectului, prilej cu care au fost prezentate idei de cercetare în domeniul cuantic și al tehnologiile aferente.

Atașat este programul celor două evenimente.


Back to top

Copyright © 2024 National Institute of Materials Physics. All Rights Reserved