In cadrul proiectului European Raw Materials Students Interships in East South East Europe –RAISESEE, desfasurat sub egida European Institute of Technology-Raw Materials, INCDFM anunta posibilitatea desfasurarii de stagii de pregatire de 8-14 zile oferita elevilor de liceu (clasele terminale, XI si XII), care doresc sa urmeze o cariera in domeniul tohnologiilor de varf.
Perioada de stagiu se va realiza in cadrul laboratoarelor Insitutului (cu dotari tehnologice de exceptie) si sub indrumarea unor cadre specializate in activitatea de cercetare-inovare. Activitatile de pregatire vor consta atat in introducerea unor notiuni generale legate de utilizarea eficienta in dispozitive inteligente multifunctionale/economisirea/recuperarea materialelor critice cat si in desfasurarea de experimente efective (preparari si caracterizari de materiale inteligente-elemente active in sisteme de interes tehologic).
Pregatirea este destinata formarii unor deprinderi specifice activitatilor inovative si deschiderii oportunitatilor de alegere informata a elevilor asupra carierelor la care acestia aspira. Programul orientativ de lucru (flexibil, in raport cu interesul manifestat de elevi pentru alte problematici) este prezentat in documentul “training at NIMP”. Se va urmari o pregatire interactiva, bazata pe formarea de deprinderi si scheme de abordare care sa permita imaginarea de solutii inovative destinate rezolvarii unei anumite probleme tehnologice.
In functie de interesul manifestat de elevi si de abilitatile dovedite pe parcursul stagiului intern, in fiecare an un student poate fi premiat prin efectuarea unui stagiu suplimentar de 3-7 zile la o alta institutie partenera din afara tarii (toate cheltuielile cu cazarea si transportul revenind programului)
Aplicatiile sunt deschise pe tot parcursul anului 2019 si 2020. In functie de solicitari se poate recurge la o selectie a candidatilor pe baza unui succinct memoriu de activitate (descriind inclusiv situatia scolara) finalizat printr-o motivare a intersului fata de o astfel de activitate si respectiv, pe baza unei recomandari din partea unui profesor reprezentativ (dirigine sau profesor de fizica/ chimie/ biologie/ matematica/ informatica)
In toate cazurile se cere acordul directorului scolii pentru desfasurarea stagiului de pregatire, intr-o perioada agreata de candidatul selectat, profesorul care il reprezinta (cel care i-a dat recomandarea) si reprezentantul institutiei gazda. Este de preferat ca stagiile sa se desfasoare in timpul vacantelor scolare sau in perioade de tip “saptamana altfel”.
!!! Persoana de contact: Dr. Victor Kuncser, Sef Laboratorul de Magnetism si Supraconductibilitate
Email: kuncser[-at-]infim.ro
sau secretariat NIMP (+40-(0)21-3690185, +40-(0)21-2418100 )