Noaptea Cercetătorilor

Event date and time: 27/11/2020 9:00 am

Event location:

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Europeană a Cercetătorilor se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Evenimentul își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Promovat de Comisia Europeană, proiectul se adresează atât tinerilor cât și publicului larg, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Sunt evenimente publice dedicate relaționării dintre cercetători și public. Ele prezintă diversitatea și subliniază impactul cercetării asupra vieții noastre de zi cu zi. Scopul este, de asemenea, să-i motiveze pe tineri să-și dorească o carieră în cercetare.

În România, prin acest proiect, un consorțiu format din 15 universități și institute de cercetare reprezentative, prin acțiunile propuse, vor fi alături de publicul larg la marea manifestare de comunicare a științei.

INCDFM este parte a acestui consorțiu și contribuie cu o colecție de activități accesibile pentru informare și înscriere prin această pagină, presărate pe întreaga lună noiembrie și culminând cu programul zilei de 27 noiembrie 2020, în intervalul 9.00 – 22.00.

 


Back to top

Copyright © 2024 National Institute of Materials Physics. All Rights Reserved