Biosenzori bazati pe arhitecturi nanofluidice pentru detectia proteinelor umane


Project Director: Dr. Monica ENCULESCU
Acronim: ERANET-MANUNET-III-MINaFBioS
Director de proiect: Dr. Monica Enculescu
Tip de proiect: International
Program: ERANET-MANUNET-III
Finantat de: Romanian National Authority for Scientific Research, UEFISCDI
Contractor:  Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor -INCDFM

MINaFBioS intenționează să dezvolte arhitecturi nanofluidice încorporate în nanoelectrozi pentru a fabrica un biosenzor pentru proteinele umane. MINaFBioS va simula arhitecturile nanofluidice alcatuite din polimeri conductori dopați cu nanotuburi ceramice capabile să îmbunătățească livrarea optimă a moleculei țintă din solutie către suprafețele de detectare. Proiectul va realiza designul in 2D și 3D a arhitecturilor nanofluidice asociate tehnologiei de fabricare a nanotuburilor ceramice și va formula recomandări pentru microfabricarea acestora. Se va efectua caracterizarea proprietatilor fizico-chimice ale arhitecturilor nanofluidice asociate ansamblurilor de nanotuburi ceramice. MINaFBioS va folosi, pentru generarea caracteristicilor nanocanelelor, polimeri dopati cu nanotuburi ceramice. Proiectul va dezvolta electrozi personalizați prin asamblarea polimerilor conductori dopați cu nanotuburi ceramice cu caracteristici nanofluidice adaptate și grafena. Proiectul intenționează să asocieze ansamblurile de polimeri conductori și grafena pentru detectarea anumitor proteine derivate umane. MINaFBioS va efectua simularea, proiectarea și evaluarea electrochimică a tehnologiei integrate de detecție nanofluidică și va obține dovada conceptului de laborator. În cele din urmă, proiectul va dezvolta un senzor biologic pentru detectarea proteinelor derivate umane, cu scopul de a dezvolta și de a valida la nivel de laborator.

Simularea arhitecturilor nanofluidice si realizarea nanotuburilor ceramice folosite in compozitele suport pentru arhitecturile nanofluidice.

Fabricarea in laborator a electrozilor bazati pe compozite formate din polimeri conductori dopati cu nanotuburi ceramice si grafena.

Optimizarea conceptului si a tehnologiei de fabricare a nanoelectrozilor integrati pentru biofunctionalizarea pentru proteine.

Proof of concept pentru biosenzorul bazat pe arhitecturi nanofluidice.

Raport demonstrativ pentru validarea functionala a biosenzorului folosind peptide.

Patentarea biosenzorului bazat pe arhitecturi nanofluidice.

Validarea unui concept inovator de senzor electrochimic pentru proteine derivate umane bazat pe electrozi alcatuiti din arhitecturi nanofluidice, fabricate folosind polimeri conductori dopati cu nanotuburi ceramice si grafena, încorporate în electrozi

Project ID: ERANET-MANUNET-III-MINaFBioS
Project Director: Dr. Monica Enculescu
Project Type: International
Project Program: ERANET-MANUNET-III
Funded by: Romanian National Authority for Scientific Research, UEFISCDI
Contractor: National Institute of Materials Physics

Monica Enculescu

Email mdatcu@infim.ro


PROJECTS/ PROIECTE INTERNATIONALE


Back to top

Copyright © 2024 National Institute of Materials Physics. All Rights Reserved